Waarom u een halal-hypotheek zou moeten overwegen

Islamitische hypotheken zijn de afgelopen jaren steeds meer in opspraak geraakt: de islamitische financiële sector groeit met ongeveer 15-25% per jaar. Islamitische financiering werkt in overeenstemming met de shariah of islamitische wet, die het betalen en ontvangen van rente of “riba” verbiedt. Een halal-hypotheek biedt potentiële huizenkopers uiteindelijk de mogelijkheid om een huis te kopen zonder samengestelde rente. De islam beschouwt rentebetalingen als een uitbuitingspraktijk, die de uitlener bevoordeelt ten koste van de lener.

  1. Potentieel lagere totale kosten

Het is een veel voorkomende misvatting dat islamitische financiering aanzienlijk duurder is dan conventionele woningkredieten. Recente studies suggereren echter dat islamitische financiering net zo concurrerend is geworden als conventionele leningen en op de lange termijn een aanzienlijke kapitaalbesparing kan opleveren.

Waarom u een halal-hypotheek zou moeten overwegen

  1. Geen samengestelde rente

Islamitische financiering verbiedt het betalen of ontvangen van rente of riba. Met een halal-hypotheek kunnen potentiële kopers samenwerken met bedrijven om hun materiële behoeften in evenwicht te brengen met hun geestelijke verplichtingen.

Deel onze blog

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties