Het effect van De halalhypotheek.

Wat is een murabaha halal?

Wanneer u als moslim een woning wilt kopen op de Nederlandse markt, dan loopt u direct tegen een obstakel aan. Voor een woning heeft u een hypotheek nodig. De westerse hypotheekmarkt is geheel gebaseerd op aflossing en rente. Als moslim die de islamitische wetgeving volgt, is het betalen van rente verboden. Een reguliere hypotheek is daarom voor u geen optie om te overwegen, want bij al deze hypotheken krijgt u te maken met hypotheekrente. Het kan best lastig zijn om te vinden, maar bij De Halal Hypotheek is het mogelijk om een murabaha hypotheek af te sluiten. Murabaha is halal en zo bent u toch in staat om een woning aan te kopen.

Hoe kunt u murabaha halal afsluiten?

Ben u niet helemaal thuis in hoe u op islamitische wijze, dus halal, financiële transacties moet uitvoeren? Dan is het verstandig om u te verdiepen in murabaha. Murabaha is een koopovereenkomst, waarbij u als koper een zaak krijgt en waarbij u op de hoogte bent van de eventuele winstopslag die de de verkoper over de kostprijs berekend. Een dergelijke constructie kan voor vele financiële transacties worden toegepast, ook voor een lening of hypotheek. Er wordt niet zoals gebruikelijk rente over de lening berekend, maar een winstopslag. Omdat u niet rechtstreeks bij de bank enkel een hypotheek of lening kunt afsluiten, moet de bank eerst eigenaar worden van het goed. Vervolgens wordt het goed aan u verkocht voor de verkoopprijs met een opslagpercentage. Een hypotheek of lening murabaha halal afsluiten is iets omslachtiger, maar wel volgens de islamitische wetgeving.

Een marabaha halal opstellen door De Halal Hypotheek

Heeft u een lening nodig of een hypotheek om een woning aan te kopen? Een westerse lening op hypotheek afsluiten mag u als moslim niet. Daarom kunt u een lening of hypotheek marabaha opstellen bij De Halal Hypotheek. Als één van de weinige aanbieders in Nederland van marabaha leningen en hypotheken, zijn wij een zeer betrouwbare partner. Wij zorgen ervoor, dat u zonder gewetensbezwaren en in lijn met de islamitische wetgeving een lening of hypotheek kunt afsluiten. Neem hiervoor gerust contact met ons op, dan lichten wij u uitgebreid voor.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.