Het effect van
De halalhypotheek.

Wat houdt de term murabaha in?

Als Nederlandse moslim krijgt u ongetwijfeld te maken met enkele Arabische begrippen. De islam is van oorsprong afkomstig uit het Midden-Oosten en dus is het vanzelfsprekend dat er Arabische termen worden gebruikt die soms enige uitleg vergen. Als het gaat om zakendoen en het afsluiten van financiële transacties, dan komen er enkele van deze termen aan bod. Murabaha is een dergelijke term, die iedere moslim die de islamitische wetgeving serieus neemt moet kennen. Als u namelijk in Nederland woont en een Nederlandse lening of een hypotheek wilt afsluiten, dan is de murabaha methode de meest gebruikte methode. U mag er dan op vertrouwen dat de lening of hypotheek halal is.

Hoe werkt een murabaha lening?

Onder moslims is de murabaha lening het meest populair. Dit heeft ermee te maken, dat deze variant het meest dicht in de buurt komt van een reguliere westerse lening. Murabaha staat voor een koopovereenkomst, waarbij de verkoper een zaak verkoopt tegen de kostprijs én een winstopslag, die met de koper is overeengekomen. Het is belangrijk dat de verkoper de zaak in eigendom heeft, zodat er geen winsten worden gemaakt die als haram gezien worden, dus verdienen op geld. Murabaha wordt vandaag de dag veel gebruikt als een financieringsmethode, waarbij drie partijen en twee koopovereenkomsten aan te pas komen. De partijen zijn de kopende, verkopende en financierende partij. De deze laatste partij koopt de zaak en verkoop deze door aan de kopende partij tegen de kostprijs inclusief een winstopslag. Hierdoor wordt rentebetaling voorkomen.

Een lening murabaha afsluiten bij De Halal Hypotheek

Wilt u een lening via de wijze van murabaha afsluiten? Neemt u dan eens contact op met De Halal Hypotheek. Of u nu een persoonlijke lening nodig heeft of een hypotheek, wij kunnen de murabaha methode garanderen als halal lening. U hoeft niet afhankelijk te zijn van westerse financieringsmethodes die haram zijn. Met onze murabaha financieringsvormen, kunt u zonder gewetensbezwaren een lening afsluiten.

Meer informatie?

Laat hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!