Het effect van De halalhypotheek.

Wilt u een murabaha hypotheek om een woning te kopen?

Een woning kopen in Nederland is voor moslims niet altijd vanzelfsprekend. Het klinkt voor niet moslims misschien vreemd, dat moslims geen reguliere hypotheek mogen afsluiten. Dit heeft niets te maken met het niet kunnen, want er zijn voldoende moslims die draagkrachtig genoeg zijn om de lasten van een hypotheek te dragen. Het heeft er mee te maken dat over de westerse hypotheken hypotheekrente wordt berekend. Dit is volgens de islamitische wetgeving haram, oftewel verboden. Dit houdt niet in dat u helemaal geen hypotheek kunt afsluiten. Een zogenaamde murabaha hypotheek is halal en mag wel door moslims worden afgesloten.

Wat houdt een murabaha hypotheek afsluiten in?

Misschien bent u niet zo bekend met de Arabische termen uit de islamitische wetgeving? Murabaha is van oorsprong een koopovereenkomst, waarbij u iets koopt voor de kostprijs en waarbij u ook weet dat de verkoper hierover een winsttoeslag berekend. De verkopende partij maakt op het verkopen van een goed dus winst en niet door middel van rente. Op deze manier kan ook een murabaha hypotheek worden afgesloten. Omdat u een hypotheek bij een bank afsluit, is er geen sprake van een koopovereenkomst tussen u en de bank. Daarom koopt de bank de woning en is dus de eigenaar. Vervolgens wordt de woning aan u verkocht met een winsttoeslag. Deze winsttoeslag is volgens de islamitische wet toegestaan, want er wordt op deze manier geen rente berekend en geen winst behaald over financiële transacties.

Een murabaha hypotheek laten opstellen bij De Halal Hypotheek

Door een murabaha hypotheek te laten opstellen, voldoet u aan de islamitische wetgeving en is het ook voor u mogelijk om een huis aan te kopen. Er zijn weinig aanbieders van een murabaha hypotheek, maar u kunt hiervoor wel terecht bij De Halal Hypotheek. Bij ons weet u zeker dat de afgesloten hypotheek halal is en overeenstemt met uw islamitische overtuiging. Wilt u meer weten over een murabaha hypotheek opstellen? Neemt u dan contact met ons op.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.