Het effect van De halalhypotheek.

Is het afsluiten van een hypotheek haram?

De meeste mensen beschikken niet over het vermogen om onroerend goed uit eigen middelen aan te schaffen. Voor het aanschaffen van een woning of pand, wordt bij een bank of kredietverstrekker aangeklopt. Zij stellen een hypothecaire lening ter beschikking, met het onroerend goed als onderpand. U betaalt als afnemer de hypotheek terug in meestal 30 jaar. Maar u betaalt niet alleen de hypotheek terug, de geldverstrekker wil uiteraard wel enige winst op de hypotheek behalen en dit komt tot stand door middel van een rentepercentage over het geleende bedrag. Dit ligt moeilijk als u moslim bent. Als moslim mag u geen rente betalen en ontvangen, dus een hypotheek is haram.

Is er een andere oplossing voor een hypotheek haram afsluiten?

Als moslim zult u zich afvragen of het dan wel mogelijk is om ooit een hypotheek af te sluiten? Een hypotheek die haram is afsluiten wilt u uiteraard niet. U kunt daarom terecht De Halal Hypotheek. Wij verstrekken wel een hypotheek waarbij wij rekening houden met uw levensovertuiging. Het belangrijkste obstakel bij reguliere hypotheken, is de rente. Dit is niet meer van toepassing bij een halal hypotheek. Hierbij komt de woning in eerst instantie in eigendom van de hypotheekverstrekker en vervolgens verkoopt de hypotheekverstrekker de woning aan de hypotheeknemer voor de afgesproken verkoopprijs plus een winstopslag. Met deze winstopslag wordt er winst gemaakt over de op dat moment in het bezit zijnde woning en dus niet over een geldbedrag ten koste van een ander. Op deze wijze hoeft u geen hypotheek haram af te sluiten.

Een hypotheek haram aanvragen hoeft niet meer

Een hypotheek haram aanvragen hoeft gelukkig niet meer, als u in Nederland op zoek bent naar een hypotheek. Bij De Halal Hypotheek kunt u nu een hypotheek aanvragen die geheel halal is en daarmee voldoet aan de islamitische wetgeving. Wij zijn één van de zeer weinige aanbieders in Nederland waar u een dergelijke hypotheek kunt aanvragen. Hierdoor bent u niet meer verplicht om een woning te huren. U kunt daadwerkelijk op zoek naar een koopwoning die aan uw wensen en budget voldoet.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.