Het effect van De halalhypotheek.

Wilt u halal een woning aankopen?

Het lijkt in Nederland zo vanzelfsprekend. Als u een woning wilt aankopen, stapt u naar de bank of een kredietverstrekker voor een hypotheek. Als uw inkomen het rechtvaardigt, dan krijgt u een hypotheek voor de aankoop van de woning. Bij de hypotheekberekening wordt rekening gehouden met een rentepercentage dat u over de gehele looptijd van de hypotheek betaalt. Als u dit als moslim doet, dan is de aankoop van uw woning haram. Immers, in de islamitische wetgeving is er een verbod op rente betalen en ontvangen. Als moslim kunt u niet gebruikmaken van westerse hypotheken. Halal een woning kopen kan wel, maar dan met een halal hypotheek.

Hoe kunt u halal een woning kopen?

Er komen in de islamitische wetgeving enkele termen voor, die een verbod op rente rechtvaardigen. Zo is er het verbod op riba. Er mag geen winst behaald worden over geld en ten koste van anderen. Rente is hier een vorm van. Daarnaast is er het vermijden van gharar. Dit houdt onzekerheid in. Bij hypotheekrente heerst er altijd een sfeer van onzekerheid. De rente kan enorm stijgen en wordt maar voor een bepaalt termijn vastgezet. Er is dus geen sprake van, dat een doorsnee westerse hypotheek mogelijk is voor moslims. Met de halal hypotheek halal een woning kopen is de beste oplossing. Hierbij komt de woning in handen van de bank en deze verkoopt de woning aan u door met een winstopslag. U betaalt gewoon in maandelijkse termijnen de aankoopprijs inclusief winstopslag.

Een woning kopen kan halal met De Halal Hypotheek

Een woning kopen is altijd een goede en veilige investering. Het geeft ook meer zekerheid dan een woning huren. Veel moslims willen ook een woning kopen, maar kunnen dit niet vanwege het niet vinden van een juiste hypotheek. Het aantal aanbieders van een halal hypotheek is in Nedrland nagenoeg nihil, maar er is nu De Halal Hypotheek. Bij ons kunt u een hypotheek verkrijgen die halal is en waar geen rente wordt berekend.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.