Het effect van De halalhypotheek.

Bent u op zoek naar een halal lening?

Soms moet u grote aankoop doen, maar heeft u er niet het geld voor. Denk aan een renovatie van uw woning, de aankoop van een woning, u wilt een nieuwe auto of er is een duur huishoudelijk apparaat nodig. Een lening afsluiten, groot of klein, is dan de oplossing. U krijgt dan direct de beschikking over het geld en u betaalt in termijnen terug. Maar bent u een moslim en volgt u strikt de islamitische wetgeving? Dan weet u dat u geen gebruik mag maken van een dergelijke lening. Er wordt over het te lenen bedrag een rentepercentage berekend en rente betalen is zonder uitzondering altijd haram. Voor u is een halal lening de gewenst oplossing.

Hoe een halal lening afsluiten?

Een halal lening afsluiten gaat iets anders dan bij een reguliere lening. Het verbod op riba, houdt niet alleen een verbod op rente in, er mag sowieso geen winst over geld worden gemaakt en ten koste van anderen. Dit houdt in, dat het onroerend goed of andere goederen die u met de lening wilt aanschaffen, eerst moet worden aangekocht door de bank of kredietverstrekker voor het overeengekomen aankoopbedrag. U spreekt met hen ook een bepaalde winstopslag af. U betaalt periodiek het aankoopbedrag inclusief de winstopslag af en het goed wordt uw eigendom. De winst van de bank, is gemaakt over goederen en niet over geld, zoals voorgeschreven in de islamitische wetgeving.

Een halal lening voor een huis met De Halal Hypotheek

Wilt u een halal lening voor een huis afsluiten? Dan kan dit bij De Halal Hypotheek. Met een halal hypotheek, stellen wij u in staat om een huis te kopen op de wijze die overeenkomt met uw religieuze overtuiging. Wij kopen de woning volgens de afgesproken verkoopprijs en verkopen deze aan u inclusief een winstopslag. U betaalt gewoon in vaste maandelijkse termijnen de woning af en zonder dat hier rente over wordt berekend. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.