Het effect van De halalhypotheek.

Kan ik een halal hypotheek in 2021 afsluiten?

De mogelijkheden voor moslims om in Nederland islamitisch te bankieren, zijn niet zo groot. Zelfs de grote traditionele banken, bieden nauwelijks financiële producten voor moslims aan. Ook een halal hypotheek is in 2021 nog lastig af te sluiten. In de islam, of althans de stromingen die zich streng aan de sharia houden, geldt een verbod op riba. Riba kan in de betekenis worden aangemerkt als ´groeien´. Riba staat voor veel meer, maar voor de westerse financiële markten kunt u riba vertalen naar rente. Rente is volgens de sharia haram en een westerse hypotheek dus ook. De Halal Hypotheek is er daarom voor alle moslims die zonder zorgen een hypotheek willen afsluiten.

Waar op letten bij een halal hypotheek in 2021 afsluiten?

Het is belangrijk voor een moslim, om goed op te letten wie de aanbieder van de halal hypotheek is, zodat u met een betrouwbare partij in zee gaat. Afhankelijk van hoe streng u de islamitische wetgeving neemt, mag een dergelijke aanbieder ook op geen andere wijze rente als verdienmodel gebruiken. Een halal hypotheek kan in 2021 op verschillende wijzes. De murabaha constructie is de meest voorkomende wijze. Hierbij koopt de bank in eerste instantie de woning om deze vervolgens met een winstopslag door te verkopen aan de koper. Doordat er een winstopslag wordt berekend, hoeft de bank geen rente te berekenen. Een andere wijze is dat de bank mede-eigenaar wordt van de woning. De kopende partij betaalt dan een gedeelte huur en een aflossing voor het kopen van de woning.

Een hypotheek halal in 2021 afsluiten bij De Halal Hypotheek

Wilt u een hypotheek die halal is in 2021 afsluiten? Dit kan bij De Halal Hypotheek. Bij ons mag u ervan uit gaan, dat wij alle financiële regels volgens de islamitische wetgeving navolgen. Daarom kunnen wij u Nederlands meest betrouwbare halal hypotheek aanbieden. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat u geen recht heeft op het fiscale voordeel van hypotheekrenteaftrek. Gelukkig hoeft dit met de huidige stand van de hypotheekrente geen enkel bezwaar meer te zijn. Neemt u contact met ons op als u meer wilt weten over het afsluiten van een halal hypotheek.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.