Het effect van De halalhypotheek.

Heeft u een halal hypotheek in 2020 afgesloten?

De kans dat u in Nederland een halal hypotheek in 2020 heeft kunnen vinden, is niet groot. Een halal hypotheek wordt in Nederland nog maar zelden aangeboden. Dit heeft alles te maken met de westerse financiële markten, waarbij rente wordt berekend over financiële transacties. In de islamitische wetgeving, de sharia, wordt dit riba genoemd. Rente is haram en daarom is het voor getrouwe moslims verboden om financiële producten af te nemen waarbij zij rente moeten betalen of ontvangen. Door handel te drijven mag er rustig winst gemaakt worden, maar winst maken op transacties ten koste van een anders, is op basis van de islamitische wetgeving verboden.

Hoe kon je wel een halal hypotheek in 2020 afsluiten?

Een halal hypotheek afsluiten in 2020, kon op diverse wijzes. De meest gebruikte wijze voor een halal hypotheek, is een murabaha-transactie. Van oorsprong is murabaha een koopovereenkomst volgens de islamitische wetgeving. Hierbij worden goederen of zaken verkocht met een winstopslag en de kopende partij is op de hoogte van de kostprijs. Deze partij gaat er dus ook akkoord mee dat er een winstopslag wordt betaald. Vandaag de dag wordt de murabaha methode veel gebruikt als een financieringsmethode en is het een uitstekende basis voor een halal hypotheek. Hierbij is er een koopovereenkomst tussen de kopende en verkopende partij. Bij het afsluiten van de halal hypotheek, koopt de bank de woning en vervolgens verkoopt de bank de woning met een winstopslag aan de kopende partij. De bank verdient aan de hypotheek door de winstopslag en niet door rente.

Heeft u een hypotheek halal in 2020 afgesloten?

Heeft u een hypotheek halal in 2020 afgesloten? Ondanks dat u dan niets meer met hypotheekrente van doen heeft, profiteert u van het feit dat dat de hypotheekrente historisch laag is. Hierdoor is deze fiscale regeling namelijk niet cruciaal voor een hypotheek en dit maakt een halal hypotheek aantrekkelijker. Wilt u een halal afsluiten? Neem voor alle informatie en mogelijkheden dan contact op met De Halal Hypotheek.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.