Het effect van De halalhypotheek.

Wil u halal een huis kopen?

Veel moslims in Nederland huren een woning. Het is niet zo dat een hypotheek voor het aankopen van een woning niet binnen handbereik is. Het is de wijze waarop de financiering in Nederland doorgaans geregeld is. Op de westerse kapitaalmarkt, is het nu eenmaal zo geregeld dat er over aankopen en verkopen rentepercentages worden berekend. Dit is helemaal het geval voor een hypotheek. Het geld dat een bank aan u uitleent, kunnen zij niet ergens anders in investeren en daarom verlangen zij een rentepercentage over het hypotheekbedrag. Deze rente wordt in de islam riba genoemd en hier is volgens de islamitische wetgeving, de sharia, een verbod op. Toch is halal een huis kopen wel mogelijk.

Een huis kopen kan halal met een halal hypotheek

Houdt de westerse hypotheekmarkt in dat u als moslim dan nooit een huis kan kopen op een wijze die halal is? Omdat over westerse hypotheken altijd rente wordt berekend, is deze methode in alle gevallen haram. Een huis kopen kan halal, als u hiervoor een halal hypotheek afsluit. Het aanbod aanbieders die een dergelijke hypotheek aanbieden in Nederland, is niet groot. Toch kunt u bij De Halal Hypotheek terecht voor een halal hypotheek. Het is gebruikelijk dat voor deze hypotheek de murabaha methode wordt gehanteerd. Dit is van oorsprong een koopovereenkomst op islamitische wijze en kan ook voor een hypotheek worden ingezet. De bank koopt hierbij de woning en verkoopt deze met een winstopslag aan de kopende partij. Deze winstopslag vervangt de hypotheekrente en vormt de winst voor bank, wat in de sharia wel toegestaan is.

Halal een huis kopen met een lening van De Halal Hypotheek

Halal een huis kopen kan met een lening van De Halal Hypotheek. Onze hypothecaire lening is zeker halal, doordat u geen rente betaalt. Op deze wijze kunt u zonder gewetensbezwaren de woning die u mooi vindt en waarvan u de lasten kunt dragen, aankopen. Wilt u meer weten over hoe een halal hypotheek in elkaar steekt en wat dit in uw specifieke situatie inhoudt? Neemt u dan gerust contact met ons op.

More information?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de Halalhypotheek? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox.